VÄNTA......OM 2SEKUNDER KOMMER DU TILL MIN NYA BLOGG!
http://blogg.alltforforaldrar.se/mammamorran/

VÄLKOMMEN!


Lördag här hemma- med två härliga tulpanbu...

img_3976 (MMS)

Lördag här hemma- med två härliga tulpanbuketter på bordet! En till LillaA på 11månadersdagen från Mormor&Morfar och en till mig från den bästa Svärfar man kan tänka sig! Dagen bjöd på shopping & IKEAbesök! Nu snart, sött sovande barn, varmrökt lax, färskpotatis, romsås, Vitlöksbröd och sallad och MYS! Dessutom fortsätter bloggfixet och det ser lovande ut... Trevlig Lördag på Er!


En liten kille som är ute och letar efter ...

img_0453 (MMS)

En liten kille som är ute och letar efter sin kattkompis... Han har letat hela morgonen, tyvärr utan resultat! Jag är nästan mest rädd att vi ska hitta henne...i mindre bra skick- hur förklarar man sånt för en 5åring???


-Vaaaaar är LillaA????

img_8146 (MMS)

-Vaaaaar är LillaA????


Jaaa...

...jag ska göra ett försök att exportera mina blogginlägg till Wordpress- så det kommer antagligen se skumt ut ett tag!
[och antagligen kommer det inte fungera heller, för jag är helt tekniskt inkompetent...men man måste ju prova eller hur?]

Back home!

There's no place like home!
[Speciellt inte när man kommer hem till ett nyrenoverat, nästan klart, hem & jättefint iordningplockat och all tvätt fixad!]

Nu ska jag pussa ihjäl N♥ som den här veckan varit en HJÄLTE!


Still...

...alive and kicking! Och lite bättre idag! Idag återvänder jag & Barnen HEM- härligt! Bättre bloggande ikväll el imorgon- fantastiskt att Ni orkar kika in här trots kass uppdatering! Kram på Er!

Själv har jag placerat mig i soffan med ch...

img_5689 (MMS)

Själv har jag placerat mig i soffan med christmas-left-overs i form av Paradischoklad...


Nu är Mammas Prinsessa här så nu känns det...

img_5372 (MMS)

Nu är Mammas Prinsessa här så nu känns det lite bättre, i sällskap av de finaste barnen är det omöjligt att vara depp- och tänk, snart har vi tre!


Nu räcker det!!!

N = Magsjuk E = Feber LillaA = Feber Jag = Inte pigg & extremt bitter Huset = Extremt kaos

Grrrrrrr

...just nu är inga Gudar, Änglar eller annat tjafs på min sida...!!! Snittid = MYCKET senare än vad jag trodde! Grrrrr, säger en sur MammaMorran

Tillbaka på Sp.Mödravården...

...Idag igen! Mår kanske lite bättre idag, inte lika trött men fortfarande samma värk & illamående och yrsel! Idag får jag iaf snittiden- själv hoppas jag runt den 10e men jag tror snarare på ngt datum runt den 20e, kan tyckas som några fjuttiga dagar men just nu känns 10dagar som en evighet! Längtar så oerhört mkt efter N och LillaA! I em kommer LillaA och hälsar på mig hos Mormor och N kommer och hämtar mig efter mitt sjukhusbesök och så ska vi åka och äta lunch- mys! N har varit SÅ duktig! Han tar hand om LillaA, som dessutom varit febrig, han städar efter målaren och han fixar alla hushållsbestyr! Min N är verkligen bäst! Nu är det nog snart min tur! Kram på Er!

Idag kör vi övningar hos Mormor- dagens öv...

img_3952 (MMS)

Idag kör vi övningar hos Mormor- dagens övning: Siffror!


Förresten, vår lilla Kattis har försvunnit...

img_5940 (MMS)

Förresten, vår lilla Kattis har försvunnit... Hon har varit borta i två dygn nu, inte så mkt för en katt kanske men Kattis brukar knappt lämna vår tomt och gillar egentligen inte att vara ute! Sorgligt, E är jätteorolig & jag med, jag brydde mig mkt mer om henne än vad jag trodde! Lilla Fina Kattis- kom hem! Vi saknar dig!


....för alla fina kommentarer! Jag läser a...

img_4616 (MMS)

....för alla fina kommentarer! Jag läser alla era bloggar men har tyvärr ingen ork att kommentera!  Jag räknar med att åka hem igen på fredag (om återbesöket imorgon går bra, annars blir jag inlagd pga förvärkar och dessutom så trycker bebisens huvud mot ngn nerv vilket gör att jag blir jätteillamående! Och dessutom har den fixerat sig så tyvärr kommer den nog inte flytta på sig heller...) längtar galet mkt efter N & LillaA men imorgon får jag träffa båda ett par timmar! Mina fina... Imorgon på återbesöket får jag även snittiden- spännande! Nästa vecka kommer det nog ske lite förändringar här på bloggen, det är bara några få detaljer kvar och sen blir det bloggflytt, jag räknar med att Ni flyttar med mig! Kram på Er alla fina! En bild från en "bättre dag"


LillaA har lärt sig gå med gåvagnen! Mamma...

img_3138 (MMS)

LillaA har lärt sig gå med gåvagnen! Mammas lilla(stora) tjej!


Lite bättre idag, vilar upp mig hos Mamma!...

img_8462 (MMS)

Lite bättre idag, vilar upp mig hos Mamma! N är hemma i renoveringsstöket, E är med mig & LillaA är med Farmor- har inte träffat LillaA på två dagar så just nu värker hjärtat efter henne såklart! Imorgon blir det återbesök på sjukhuset, de ville eg lägga in mig men mammas soffa kändes bekvämare...


Skjut Mig!!!

Skjut Mig!!!


Illa, illa, jag mår illa...

...har precis landat i soffan och som sällskap har jag den berömda och fruktade hinken...
Än så länge är den tom men frågan är hur länge...illamåendet står mig ända upp i halsen, Ni vet sådär så man sväljer och sväljer och tillslut mår man ännu mer illa för att man svalt så mycket luft!
Nog om det, jag intalar mig själv att det beror på för mycket mat och att bebisen haft en extra vild dag idag- dessutom läste jag någonstans att det är vanligt att en förlossning föregås av illamående och en dålig mage...men i det tillståendet jag är i nu så kommer jag knappast klara en förlossning!

Barnen sover iallafall, så nu ska jag sippa vatten, vila och gå en bloggrunda!


Den lilla Pedanten i mig gråter & sliter s...

img_1294 (MMS)

Den lilla Pedanten i mig gråter & sliter sitt hår... Mitt hus är fullt av slipdamm!


Den lilla Pedanten i mig gråter & sliter s...

Den lilla Pedanten i mig gråter & sliter sitt hår... Mitt hus är fullt av slipdamm!


Vattkoppor?

Jag skrev för ett tag sedan att vi numer inte kan umgås med Grannen och hennes familj då de snart kommer ha vattkoppor- det var flera som reagerade på att jag inte kan veta att det verkligen får vattkoppor bara för att de utsatt sig för smittan och det vet jag ju inte såklart- det jag vet är att vattkoppor smittar extremt lätt!

Anledningen till att jag vill vara på den säkra sidan är för att varken E, LillaA, N eller jag haft just vattkoppor [och ja, jag & N har testat oss så vi har inte haft det, möjligen att E har haft någon extremt lightversion av vattkoppor men det tvivlar jag på!] och att det är bäst att inte få smittan som gravid, då det kan ge stora konsekvenser för både mamman och barnet om mamman är sjuk tex. vid förlossning.

I samma inlägg som det jag nämner ovan fick jag även en kommentar från J som föreslog att jag och N skulle vaccinera oss och att vi sedan skulle utsätta barnen för smittan för att "få det gjort" och ju mer jag tänker på det desto bättre låter den idéen!

Är det någon som haft Vattkoppor som vuxen?
Är det någon som vaccinerat sig mot Vattkoppor?Vaccin mot vattkoppor (varicella)

Vattkoppor är en välkänd, mycket smittsam men för det mesta ofarlig utslagssjukdom. Mottagligheten är allmän, oftast drabbas förskole- och skolbarn. Även vuxna kan dock insjukna och de får ofta allvarligare symtom än barn. Sjukdomen finns över hela världen.

Vattkoppor börjar i allmänhet med lätt till måttlig feber och värk i kroppen under något dygn. Sedan uppstår ett kliande, blåsformigt utslag. Detta brukar först ses på bålen, senare i ansikte, hårbotten och munhåla.

Efter genomgången sjukdom/infektion, med eller utan symtom, finns virus sovande (latent) kvar i nervceller i kroppen. Vid en eventuell reaktivering får man bältros.

Vem rekommenderas vaccination?

Vaccin mot vattkoppor ges i Sverige i första hand till särskilda medicinska riskgrupper. Diskussioner pågår om att låta införa vattkoppsvaccinet i det allmänna barnvaccinationsprogrammet.

För närvarande rekommenderas vaccination av barn med underliggande sjukdom som nedsätter immunförsvaret, till exempel maligna sjukdomar och kronisk njursjukdom. För att dessa barn inte ska smittas rekommenderas även vaccination av syskon och nära kamrater. Bedömningen görs av patientansvarig eller annan sakkunnig läkare.

Det krävs två doser för grundvaccination och revaccination görs 5-10 år senare.

Det finns numera ett vaccin mot bältros. Detta vaccin innehåller samma virusstam som vattkoppsvaccinet men i betydligt större mängd. Vaccinet skyddar mot bältros, och ska inte ges till människor som inte har haft vattkoppor.

Vem ska inte vaccineras?

Personer med mycket allvarliga sjukdomar med nedsatt infektionssvar ska inte vaccineras. Detta eftersom virusstammen som ingår i vaccinet under sådana förhållanden kan föröka sig och ge upphov till sjukdom.
Vid säkerställd överkänslighet mot någon beståndsdel i vaccinet ska vaccination undvikas. Vid infektion med hög feber ska man vänta med vaccination. Absolut kontraindikation (omständighet som utgör skäl eller hinder mot att vaccinera) är en svår allergisk reaktion inom 48 timmar efter föregående dos eller en sådan reaktion mot en ingrediens i vaccinet.

Skyddseffekt

Nästan alla småbarn utvecklar antikroppar mot vattkoppsvirus redan efter en dos vaccin. Vid vaccinering i vuxenåldern eller efter puberteten utvecklas antikroppar hos 90% av de vaccinerade efter en dos, och hos så gott som 100% efter två doser. Om en person insjuknar trots vaccinering får personen en betydligt mildare form av vattkoppor.

Biverkningar

Vaccinet kan orsaka rodnad, svullnad och ömhet på injektionsstället under några dagar. En försvagad form av sjukdomen med enstaka blemmor eller (i sällsynta fall) blåsor uppträder 1-2 veckor efter vaccinationen hos cirka fem procent av de vaccinerade. Allmänsymtom är ytterst sällsynta.
Allergiska reaktioner har beskrivits i enstaka fall, men det är ofta svårt att veta om allergin orsakats av vaccinet eller av något annat som den vaccinerade utsatts för.


Godmorgon ny vecka!

Här hemma startade dagen tidigt IGEN!
De tre senaste dagarna har LillaA vaknat innan 5!!!
Vad har hänt med vår LillTjej?!
När jag hör första lite svaga "Mamma?" så tror jag att det är en [mar]dröm... Men när den lilla rösten fortsätter och för varje "Mamma" så ökar volymen för att tillslut hamna precis under decibelgränsen som spränger ljudvallar...så är det bara att gå upp!

Imorse, när jag slet för att ens orka ställa mig upp och gå de få stegen fram till LillaA's säng så fattade jag ett beslut- ett helt felaktigt beslut, ett beslut som kan få förödande konsekvenser och som jag lovat mig själv att aldrig fatta... Men precis där och då, i trötthetsdimman kändes det som en bra idé att lyfta över LillaA till mig i min säng och den somna om- vilket både jag och LillaA gjorde och vi låg och snarkade ända fram tills klockan var 07.15!

Men jag vaknade med ett sting av dåligt samvete och nu sitter jag här och funderar på om jag imorse startade en ny LillaA-trend och oroa mig för hur det ska fungera när bebisen kommer...
Som Ni vet, så är jag en person som kan oroa mig för allt och inget, jag hittar minsta lilla sak att oroa mig för och sen ältar jag det fram och tillbaka tills jag blir snurrig i huvudet och N säger till mig att sluta!
Och då börjar jag leta efter något nytt att oroa mig för...

Dagen idag ska iallafall spenderas hos Mamma, för här trillar snart diverse hantverkare in genom dörren- och för att vår Plattsättare, Målare och Elektriker ska få jobba ifred är det nog lika bra att vi inte är hemma...

Hoppas alla får en fin start på veckan!

En utmaning!

Fick en utmaning av Hanna!
[de har drabbats av den vidriga Vinterkräksjukan, så gå in och skriv "krya på er" till henne!]

1. Hur gammal är du om fem år? Fyller 29år i augusti
2. Vem var den sista du träffade? Mina barn, N och Pappa
3. Hur lång är du? 1,60
4. Vilken var den senaste film du sett? Experiment
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Kul! Massa Kram!" till VännenL
7. Vad är dagens planer? Klockan är 16.20, vi håller på att förbereda för renoveringen som ska börja imorgon så vi ska väl fortsätta med det och ikväll blir det obligatoriska Söndagstacos!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Egentligen är SMS himla bekvämt, jobbigt dock om man har för mkt att "säga"
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta i 39år iår
10. När såg du senast din mamma? Igår när vi åt lunch där
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkbruna
12. När vaknade du idag? Efter att ha somnat om ett antal gånger vaknade jag 09.15
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Jag är en person som trivs där jag är- lite som "where ever I lay my hat, that's my home"
15. Vilken plats föredrar du minst? Utomhus om jag fryser!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I samma stad, i ett annat hus med samma familj och med ngt spännande jobb! Dessutom som mamma till en 15åring, en 11åring och en 10åring...
17. Vad skrämde dig som barn? Att Pappa skulle få ett nytt jobb så vi skulle flytta- min pappa fick massa fina-jobberbjudanden när jag var liten och det skrämde mig även om han alltid lovade att alltid tacka nej, vilket han också gjorde!
18. Vem fick dig att skratta senast? N, han får mig alltid att skratta!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag hade Snövit-sagan på vinyl som liten
20. Har du stationär eller bärbar dator? Haha, vi har 4st bärbara datorer här hemma!
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Haha, olika beroende av vad jag gör innan jag somnar...
22. Hur många kuddar har du i sängen? Vi har fyra, jag använder tre!
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Har inte alla gjort det? Fast det händer extremt sällan!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Inte barfota iaf!
26. Är du social? Ja!
27. Vilken är din favoritglass? HägenDaaz Cookies and cream
28. Vad skulle du gör om du vann en miljon? Inget speciellt faktiskt, kanske renovera badrummet?29. Tycker du om kinamat? Nja, inte så värst...det är mest flottigt tycker jag!
30. Tycker du om kaffe? Jepp, med mjölk!
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe med mjölk och juice
32. Sover du på någon särskild sida? Jag sover på högra sidan av sängen
33. Kan du spela poker? Ja, fast det inträffar typ aldrig!
34. Tycker du om att mysa? Ja, i soffan med N
35. Är du en beroendemänniska? Jag vet inte vad den frågan betyder...?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Haha, ja- Marcus Schenkenberg...det var coolt när jag var liten!
37. Vill du ha barn? Jag har alla barn jag ska ha [fast en är ju fortfarande i magen] När Mini föds ska jag sterilisera mig samtidigt!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, jag läste extra språk både på högstadiet och gymnasiet så engelska, tyska, franska och lite spanska och italienska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, fast det var inte jag som var sjuk...
40. Föredrar du havet eller en pool? Badar aldrig i havet men gärna i en pool!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Borde ju svara "barnen" - men helt ärligt, jag spenderar helst pengar på mig själv eller på inredning till hemmet!
42. Äger du dyra smycken? Min förlovningsring är inte billig men jag vet inte exakt vad den kostade eller så är det min klocka!
43. Har du någon gång testat narkotika? -
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En chokladbit
45. Vem är den roligaste människan du känner? N!
46. Välj ett ärr på din kropp? Ärret efter kejsarsnitten...
47. Vad har du för ringsignal? Ring-ring-ring...
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, en klänning...
49. Flirtar du mycket? Näe!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I tvättstugan
51. Kan du byta olja på bilen? Verkligen inte!
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, men det händer nog snart!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Elsas Värld!
54. Läser du dagstidningen? Ja!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ingen veckotidning men på MAMA, Hus&Hem och IForm
56. Dansar du i bilen? Diggar...
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? LugnaFavoriter
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att E är bjuden på kalas på söndag
59. När var du i kyrkan senast? Hmm, det var nog Morfars begravning!


BUP-samtal

Iförrgår hade jag en riktig ringa-massa-samtal-dag och, för första gången någonsin, fick jag tag på alla jag sökte och jag fick den hjälp jag ville ha!
Känns som jag vunnit på Triss och plötsligt-händer-det-känslan bestod hela kvällen!

Förskolefröken
Enligt Förskolefröken så tyckte inte RektorL att Hon behövde vara med på mötet med BUP, vilket jag egentligen inte vet om det var ett påhitt från Förskolefröken eller om det var sanning- iallafall, jag ringde upp Förskolefröken och ifrågsatte varför RektorL inte skulle vara med. Alltför många gånger har Förskolepersonal kommit med lösningar och liknande som inte alls varit genomförbara när de senare kontaktat RektorL- detta måste få ett stopp för varje gång tror jag att vi äntligen hittat en lösning och sen faller allt [och jag] igen...
Men nu var det inte alls några problem att RektorL var med och det var inte alls så Förskolefröken menat...och...

Ringde BUP-Y [en helt ny kontakt]
Och hon sa att naturligtvis måste RektorL vara med, hon åtog sig [utan att jag bett om det] att ringa RektorL och bestämma en tid som passade alla och BUP-Y sa även att det är jag som Mamma som ställer kraven och att jag har rätt till de möten som jag känner är viktiga för mig!
Det var så skönt att höra henne säga det
och det stärker verkligen i kampen- för nästan varje dag känner jag mig som jordens-tjatigaste-mamma & en-gnällkärring-mamma-som-alla-hatar!

Nu är det bara att vänta [ständigt denna väntan!] på att ett möte ska ordnas och sen KÖR VI!Ska E gå kvar på Förskolan?
E's personal tycker att Han ska gå kvar på Förskolan ett år till
& enligt BUP så är det enbart barn med utvecklingsstörning som bör gå kvar på Förskolan eller barn som har delar av utvecklingen som behöver arbetas med... och enligt dem så gynnar det inte E att gå kvar då hans problem kvarstår även om ett år, utan det som bör göras i hans fall är att hitta ett arbetssätt för hur hans ka fungera i skolan utifrån hans förutsättningar.

Förskolan framhåller de saker som han inte kan [tex. skära mat, klä på sig vantar] samt att han inte är socialt mogen och att han inte deltar i det sociala samspelet med barnen som är i hans ålder utan att han leker med småbarnen som är 3-4år.

Personligen spelar det mig ingen roll om han blir kvar på Förskolan ytterligare ett år men det jag vänder mig emot är att Förskolan har inte gjort ngn handlingsplan, de har ingen plan för hur de ska hjälpa honom- det borde de väl ha?
De framhåller allt som är "fel" men ger inga förslag på hur dessa ska avhjälpas...

Dessutom slutar alla 05:or i höst och det finns bara 3st 06:or på hans avdelning vilket innebär att de flesta barn som kommer vara på hans avd from Ht-2011 är 3-4åringar
, vilket antagligen [tror jag] kommer innebära att han leker med småbarnen och det är ju inte utvecklande för honom...

Usch, det här är verkligen jättesvårt-
BUP-Y lovade att snarast åka ut till hans förskola för att göra en bedömning av situationen och se vad hon tycker...

Huvudet säger att det här är jättesvårt men magkänslan säger att det kommer ordna sej...det måste det ju göra!

Vad är Er erfarenhet?
Stanna på förskolan eller börja 0:an?!

Renoverings-fix

Här hemma pågår massa renoveringsfix, tavlor ska ner, massa saker ska slängas & möbler ska plastas in... Snart kommer Pappa och hjälper till så då ska jag och barnen passa på att gå ut en sväng! Uppdaterar mer senare! Hoppas alla får en trevlig söndag!

Dags att sova

Nu har Svärföräldrarna åkt hem och det är dags för mig att slänga mig i sängen- det har minst sagt varit en lång och händelserik dag!

Disney On Ice visade sig, inte helt oväntat, vara en riktig succé- E njöt av varje sekund av showen och satt stilla som ett ljus medan de två timmarna svischade förbi.
I pausen gick vi ut i entrén och shoppade i Disneyshoppen, då alla saker som såldes var antingen samlarobjekt eller limited edition-saker så var priserna såklart hutlösa men E hade blivit lovade att köpa två saker och Han valde en ljussnurra [Ni vet, små ljuslampor fästa i snören kring ett handtag som snurrar och skapar olika mönster] samt den Woody-hatt som han planerat att köpa ända sen vi fick biljetterna...
I pausen hann vi även med att fika upp vår medhavda matsäck [hade packat hans MiniKånken full med fruktbitar, kex, plopp och dryck- dels för att undvika köer och dels för att inte riskera att även choklad och kaffe hade limited-edition-priser!]

Efter showen gick vi hand-i-hand ut i vintermörkret och snön, mötte upp Morfar som agerade skjuts och åkte hem till LillaA och N och Svärisarna!

Sammanfattningsvis var det en bra dag och Disney On Ice kan varmt rekommenderas!

Då det var svårt att ta bilder,
trots att vi satt nära, så dessa bilder är från hemsidan:
Den utlovade middagen jag skulle bjuda Svä...

img_9170 (MMS)

Den utlovade middagen jag skulle bjuda Svärföräldrarna på ikväll fick bli en 60bitars-sushiplatta! Orken tog helt slut... Men det ser ju inte helt fel ut tycker jag!


Här är vi & umgås med våra Vänner Kalle&Mu...

img_0050 (MMS)

Här är vi & umgås med våra Vänner Kalle&Musse!


Nu sticker jag & E på mamma-son-mys! Trevl...

img_5856 (MMS)

Nu sticker jag & E på mamma-son-mys! Trevlig lördag Allihopa!


Godmorgon Mamma!

Ibland är det lite svårare att uppskatta sina barn...tex kl04.45! Om 6timmar kommer Pappa och hämtar oss för "dagens äventyr"...Skönt att vi slipper stressa... Godmorgon & Trevlig lördag!

Matvägran!

Hur gör man för att få igång en liten killes ätande efter magsjukan?
Den frågan har snurrat i mitt huvud sedan igår- hur gör man?

Och hur ska jag resonera kring E's matvägran?
Ska jag låta honom äta/dricka det han vill [dvs. kakor, choklad, cocacola] eller ska jag, som vanligt, säga att "här äts det som serveras!" ?

Igår åt E nästan ingenting, jag kunde lura i honom korv med mos till lunch men det efterföljdes av magont och något som verkade krampliknande, igår ville Han inte ens äta upp sin minililla kexchoklad- och det är inte direkt svårätet annars & idag har han ätit en bit pizza m. lite beanaisesås och nu ikväll 2 fiskpinnar med lite mos samt två bananer- i vanliga fall är E mycket matglad och äter med liv & lust men igår och idag har jag fått tvinga/lura/tävla med honom för att få i honom minsta tugga- mellan måltiderna är han orkeslös, ligger i soffan och sover samt upprepar "Mamma, jag är sjuk jag!"

Att kräkas har alltid varit en stor grej för E, något han pratar om och visar tydlig rädsla inför- både när det gäller honom själv och när han tror att någon annan ska kräkas- så jag funderar på om han helt enkelt inte vågar äta av rädsla för att kräkas eller om han verkligen är sjuk?

Nåja, ingen feber, inga kräkningar & ingen förkylning tyder ju ändå på att han är frisk!

Tips mottages gärna!

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Har alltmer börjat funder på just det, Vad ska jag bli när jag blir stor?

När jag pluggade alla de där kurserna på olika universitet så var alltid tanken att jag skulle bli något stort, något välbetalt... Och något stort blev jag ju- 3barnsmamma...men det är ju inte speciellt välbetalt!

Frågan återstår- Vad ska jag bli?
Och när är man egentligen vuxen?


Våren 2001- Sjung om Studentens Lyckliga Dagar [somrarna under min gymnasietid har jag jobbat hos Pappa som receptionist]

Hösten 2001- Började plugga InternationellEkonomi med inr på Tyska

Våren 2002- Fortsatte på det vanliga Ekonomprogrammet och läste samtidigt fristående kurser för att få ihop Juridikstudierna också. Började i april att jobba heltid på Handelsbanken som sitta-i-kassa-personal

Hösten 2002- Fortsatte studier men på 100% och jobbade heltid på Handelsbanken

Våren 2003-Våren 2005- Pluggade och jobbade, pluggade som mest 200% och jobbade 75% på banken, numer jobbade jag som Rådgivare med småplaceringar

Augusti 2005- Slutade jobba och E föddes i september

Hösten 2005 tom. 1mars 2006- 100% Mammaledig

1mars 2006- Fick jobb på Nordea [otroligt nog utan att jag sökt, blev uppringd och fick två timmar på mig att bestämma mig]

Hösten 2006 - Hösten 2007 Pluggade klart ekonomikurserna & läste fler kurser i Juridik samt jobbade 100% på Nordea som rådgivare mot privatpersoner

Hösten 2007- Hösten 2008 Jobbade [enbart] som Försäkringsrådgivare på Skandia

Hösten 2008- Pluggade ekonomi samt Arbetsvetenskap [blev uppsagd från Skandia iom börskraschen då jag var sist anställd]

Våren 2009 tom. 1feb 2010- Jobbade återigen hos Pappa men som Ekonomiansvarig

Feb 2010 - Hösten 2012 [tror jag] Mammaledig

Iår fyller jag 29år, har 3st. barn och vi har gemensamt bestämt att jag ska jobba deltid- att jag ska jobba 100% medan N jobbar mer än 100% och dessutom ha 3st barn och hus är i princip omöjligt!
Men frågan är vad jag ska jobba med?

Jag är alltså utbildad inom Ekonomi [företagsekonomi & nationalekonomi] och Juridik [främst Aktiebolagsrätt och EUrätt] och har min arbetslivserfarenhet inom Bank- och Finanssektorn samt inom Administration & Bokföring.

Jag har även suttit i styrelsen för Aktiespararna i det landskap vi bor i samt arbetat för en stiftelse som heter Idéer för Livet.

En ganska spretig bakgrund och jag vet inte alls vad jag vill göra- egentligen vill jag skriva och föreläsa om något jag brinner för, nämligen Barn med Svårigheter och deras rätt i samhället!

Delar ut en stipendiecheck för Idéer för Livet på en grundskola, 25år gammal
[inte den finaste bilden kanske...]
Hos FrisörenG, självklart var min frissa s...

img_3297 (MMS)

Hos FrisörenG, självklart var min frissa sjuk... Så nu tänkte jag lämna E och sen smita iväg på lite shopping medan han blir klippt...


Yees- till frisören!

Vaknade imorse kl05.18 och insåg att ingen kräktes!
E's sista sjukdomssymptom var kl04.00- och nu har det gått 48timmar så nu räknar jag oss som friska [nåja, mer eller mindre]!

Så idag blir det ett besök hos Frisören- härligt!
Men tro inte att det är någon fancy egentid det handlar om- nej, snarare så är det så att jag passar på att toppar håret medan E ändå ska klippa sig, så brevid mig i den lyxiga massagestolen sitter en otålig E som måste mutas med kakor och med vänsterfoten kommer jag få rulla lite lätt på LillaA's vagn för att hon ska fortsätta sova... Jag har tom. tvättat håret nu på morgonen för att på så vis spara in tid... Så, ingen Mama-lyx här- suck!

Men vad gör det?!
Idag är det fredag & vi är friska!
Weiii!

Såhär såg jag ut innan:

[den dramatiska icke-ändringen kan Ni få se sen...]

Sen middag

Nu kom N nyss hem från Firman, visserligen är det sent men vi har inte ätit middag än- N hade lovat att laga middag åt oss så nu väntar jag med kurrande mage i soffan, det vankas N's GI(?)sallad med kyckling och ägg.

Medan N fixar i köket ser jag på 24timmar [repris tror jag] med AnnaBook & MariaMontazami- Maria har precis berättat att hon gjort en bröstoperation efter att hon fått barnen... Måste erkänna att jag är lite sugen på lite bröstfix själv...men bara lite...Näe- eller kanske?
Hur som helst, först ska jag amma- har ammat E och LillaA i 3månader så det blir nog samma nu med...

Medan N var på Firman kom vår MålarT förbi, på måndag börjar helrenoveringen av vår hall!
Vi bor i ett 1½planshus med en hall som binder samma båda våningarna vilket gör att väggliven är väldigt höga så det blir lite krångligt med StackarsMålarT...
Väv ska sättas upp och målas, nytt golv ska läggas samt klinkers, tak ska målas och alla lister ska bytas ut, en dörröppning skall fixas, nya eluttag ska göras och proppskåpet ska bytas ut- så de närmsta dagarna kommer jag och Barnen spendera hos min Mamma&Pappa så att MålarT får jobba ifred.

Nu: MAT!


Betalar räkningar...

Båda(!) barnen sover, den ena i soffan och den andra i sin resesäng [som jag så snällt fick av Svärfar för att slippa gå i trappen så mycket!]- ovanligt att E sover på dagen så jag antar att han inte är helt kry ännu!

Själv sitter och betalar lite räkningar- tråkigt!
Jag lägger alltid in, och betalar, räkningarna allt efter som de landar i brevlådan- alltså oavsett sista-betalningsdatum så betalar jag dem direkt för att liksom få det ur världen medan N väntar och betalar alla räkningar på en gång- hur gör Ni?

Jag tänker att det är ändå [nästan] ingen ränta på ett löne-/personkonto nuförtiden så det spelar ingen roll om pengarna dras nu eller om några veckor...

Idag har jag iallafall gett Telia 786kr vilket motsvarar min månadskostand för mobilen- härligt!
Vi tänker inte på att det är 9.432kr om året enbart för mobilen vilket är helt sjukt mycket pengar...


Vi har i genomsnitt räkningar för ca. 6.000kr i månaden [inkl. min mobil, hemtelefon, TV/bredband, el, vatten, sophämtning, bensin, försäkringar = ALLT!] och köper mat för ca 4.000kr/månaden [inkl. blöjor, hygienartiklar mm.]

Jag tycker det verkar helt okej & inte jättehöga levnadskostander- hur stora kostnader har Ni?

MammaMorransSanning 9


Läste en artikel i AB för ett tag sedan om utställningen Jerusalem, där Konstnärinnan Elisabeth Ohlson Wallin
har porträtterat HBT-personers situation inom bla Islam & Kristendomen, ett mycket hett ämne såklart och själva utställningen har föregåtts med mycket hot samt att öppnandet av utställningen hårdbevakades av polis då utställningen ansågs vara "ett hot mot rikets säkerhet"

Ursäkta, men hur kan en utställning som anses vara "ett hot mot rikets säkerhet" ens få visas?
Hur kan staten välja att priorietar denna genom att sätta in polisbevakning?
Hur är detta försvarbart?

Idagens samhälle när vi knappt har råd med poliser på gatorna och polisen är så hårt ekonomiskt drabbad att de knappt kan rycka ut på en misshandel - hur kan detta prioriteras?

Och hur kan det vara lagligt att ens genomföra något som anses vara "ett hot mot rikets säkerhet?"
Visserligen har vi grundlagar som stärker detta men några gränser borde ju finnas!

Vad tycker Ni?

[Och förövrigt tycker jag det är astöntigt när man har ett vanligt Olsson-efternamn och stavar det på ngt påhittat vis för att göra det mer speciellt...]


Elisabeth Ohlson Wallins kontroversiella utställning ”Jerusalem” visas på Södra Teatern. Utställningen innehåller 14 bilder av homosexuella, bisexuella och transpersoners kärlek i den heliga staden och har väckt stor debatt. Utställningen visas 4-13 januari 2011. Boken Jerusalem som stoppades under premiärvisningen på världskulturmuseet i Göteborg kommer samtidigt att släppas.

I utställningen speglas de tre världsreligionerna judendom, kristendom och islams syn på HBT-personer. Bilderna har väckt starka känslor eftersom Elisabeth Ohlson Wallin har projicerat citat från de tre heliga böckerna, bibeln, toran och koranen som fördömer HBT-personer och kvinnor. Bland annat har hon anklagats för att kränka religiösa. Men hennes intentioner är de motsatta.
Toapapperslek...

img_1631 (MMS)

Toapapperslek...


Frukost! E fick välja frukost själv imorse...

img_5737 (MMS)

Frukost! E fick välja frukost själv imorse och valde kanske den äckligaste kombinationen någonsin: Kall grillkorv i bitar, CocaCola, Kexchoklad & Banan... men har varit svår att få igång med maten och åt nästan ingenting igår så bara han äter är jag nöjd! Annars är alla friska änsålänge... N spenderar förmiddagen i firmans tvätthall med bilfix och jag & barnen ska försöka fördriva några timmar hemma... TACK för alla fina kommentarer, jag ska försöka besvara dem ikväll!


Lugn & Ro

Nu har lugnet lagt sig över HUSnrÅTTA- tror jag, det är knappt så jag vågar uttala orden men ja, det verkar som att båda barnen sover...
Och snart sover nog Mamman också!

Efter att jag lagt barnen så har jag ägnat mig åt roliga uppgifter som sanera badrummen med hjälp av Ajax, Klorin, Desinfektionsmedel OCH GUMMIHANDSKAR!
Sen har jag dammsugit av nedervåningen, E har gått och småknaprat på lättsaltade chips hela dagen vilket resulterat i en hel del smulor och dessutom välte Kattis en blomvas...så för att inte LillaA ska leka levande dammsugare imorgon så var det nödvändigt.

Nu åkte precis N iväg för att hämta Sushi och jag landade i soffan framför Halv8-hos-mig, sen blir det det-där-nya-kockprogramet och därefter skulle jag gissa på att två trötta föräldrar somnar så fort huvudet når kudden!

Sjukläget här hemma är, just nu, lugnt- E har inte kräkts sen kl.04.00 imorse och ingen annan verkar ha magsjukan på G heller...men ännu har det ju inte gått 48timmar sen E insjuknade så än är det förtidigt att dra den där sucken av lättnad!

Som tur är N hemma även imorgon, med enda undantaget att han ska åka och lämna in en av bilarna på service samt hämta vår andra bil som tydligen ska in på byte-av-xenonljus imorgon... Åhh, jag-orkar-inte-bry-mig-om-bilar...så länge de fungerar, har värme och diesel/bensin i tanken så är jag nöjd!


MammaMorransSanning 8Tjejer som inte hjälper andra tjejer hamnar inte i himlen!

Varför är det alltid så, att tjejer sänker tjejer?
Att de flesta tjejer pratar skit om andra och att många tar minsta tillfäller i akt att trampa på någon?

Jag brukar dagligen läsa BlondinBellasBlogg, en otroligt driven och duktig tjej som tar för sig och som [verkade] stå på alla tjejers sida!

Antar att det är fler som läst hennes blogg, och som kommer ihåg att förra sommaren blev hon antastad av någon äckelgubbe när hon var i Italien(?) på semester- det hela blåstes upp i media och hon skrev själv om det på sin blogg, hon mådde dåligt över det som hänt [såklart!] och skrev debattinlägg, krönikor och blogginlägg om hur tjejer ska kunna gå klädda hur de vill utan att bli antastade och att tjejer ska få bli hur fulla som helst utan att riskera livet- och jag kan inte annat än att hålla med om allt hon skrev!

Nu, igår, läste jag en intervju med henne från Nyheter24 där hon får frågan vad hon tycker om Julian Assange och hennes svar är minst sagt förvånande:

– Han är en hjälte! Fantastisk. Det skulle vara så tråkigt om det var sant (sexbrottsanklagelserna i Sverige, reds anm) och idiotiskt av honom. För mig är fri information jätteviktigt, jag tycker att han borde få Nobels fredspris.

Min teori är att folk försöker sätta dit honom för de här våldtäkterna. Att säga som tjej att man har blivit våldtagen, och att det finns vissa som ifrågasätter det är jättehemskt. Men ändå - jag tror inte att han gjort det. Det finns en stor risk att det inte stämmer. Anklagelserna mot honom kom så fruktansvärt lägligt. Det behövs fler som vågar sätta ner foten, som Julian Assange, som vågar berätta sanningen.

What?

När en man på krogen i Italien "stoppade-in-två-fingar" i BlondinBella så var det så fruktansvärt [vilket det självklart var!] men när en man är anklagad för våldtäkt [visserligen "bara" anklagad] då är det en konspiration och inget som kan vara sant då anklagelserna kom i "lägligt i tid" ???

Sen är det klart att han är inte dömd för de här våldtäkterna men jag tycker ändå inte BlondinBella ska uttala sig på det viset om något som hon faktiskt inte vet någonting alls om!

Skäms!


E var sugen på McD-lunch- då måste man väl...

img_1755 (MMS)

E var sugen på McD-lunch- då måste man väl vara på bättringsvägen?!


Godmorgon!

...efter att ha spenderat natten på den allt annat än bekväma IKEA-soffan så värker ryggen mer än någonsin och ögonen är så tunga att det faktiskt gör ont att blinka- men, det verkar som att E är på bättringsvägen!
Och det är ju huvudsaken!

Min förhoppning om att det inte skulle vara den fruktade Vinterkräksjukan grusades dock när jag ringde hans dagis och det visade sig att det var minst 4st andra barn som blivit kräksjuka över natten- däremot verkar E ha fått någon typ av lindrigare variant då han kräkts varannan timme och endast några gånger under natten...
Däremot är ju Vinterkräksjukan lömsk som ger sig på olika personer olika hårt så just nu lever jag i en vänta-på-Vinterkräksjukan-dimma...

Något jag är oerhört tacksam över är iallafall att N♥ stannade hemma från jobbet idag, trots att de har jättemycket att göra och jag vet att han verkligen behövs på firman just nu!
Så, trots allt, känns livet enklare när man är två som delar bördan!

Hoppas Ni alla får en fin dag!

Jeha...

...fortfarande vaken! Torkar golv, spritar, kör tvättmaskiner, stryker små ryggar, tar feber, sitter på sängkanten, ger vätskeersttning & lyssnar till de övrigas snarkningar... Varför är jag ens förvånad?

Önskar jag...

....stannat på sjukhuset!
[näe, men nästan...]

Efter att jag nattat barnen & N kommit hem från jobbet så hamnade jag hos GrannenH för att skriva ut lite kort på hennes fin-fina skrivare och dricka en kopp kaffe- snart drabbas ju hela familjen i HUSnrNIO av vattkoppor så idag var sista dagen vi kunde umgås [ett konstigt faktum är att varken E, LillaA, jag eller N haft vattkoppor- hur ovanligt är inte det?]!

När jag kom hem såg jag och N på Halv8-hos-mig och sen på FamiljenAnnorlunda [PlayTV, det är ju verkligen en fantastisk uppfinning!]  och mitt i FamiljenAnnorlund hör jag en ynklig liten röst från övervåningen- den lilla rösten uttalade de ord som jag mest av allt fasar för just nu: "Mamma kom! Jag spydde lite!"
["lite" visade sig dock vara en sanning med modifikation för det var i hela sängen, över hela barnet och på golvet...tips på hur man tvättar en bäddmadrass mottages tacksamt!]

Så nu har den fasansfulla kräksjukan flyttat in- frågan är hur länge den tänker stanna och vilka den kommer angripa?

Undertiden tuggar jag vitpepparkorn och dricker handsprit!

På återseende!Här har H sammanfattat allt man behöver veta [och inte veta] om Kräksjukan!

Ett kort besök på sjukhuset...

...efter att LillaA sovit sin förmiddagsnap som lyfte jag som vanligt upp henne, kände direkt hur det högg till i magen och ryggen- kändes som ett knivhugg [inte något jag har egen erfarenhet av men jag tror det känns ungefär så...] och kort därefter kom värken-från-helvetet!
Jag fick en fruktansvärd värk i nedre delen av magen och i svanken- trots att det gjorde ont så jag nästan gick dubbelvikt så vandrade jag ett par gånger över hallgolvet i hopp om att det skulle släppa men efter ett tah insåg jag att jag måste nog ringa in till Sjukhuset för det kändes inte okej... Ringde in, bad om ursäkt 1000gånger för att jag störde [varför känner jag alltid som att jag stör alla hela tiden?] och den BM jag pratade med sa genast "Kom in och ta inte alltför lång tid på dej"

Med orden "ta inte alltför lång tid på dej" i minnet ringde jag N som kom och hämtade mig och LillaA, skjutsade upp mig till sjukhuset [och återigen igen för att inte "störa" sa jag till N att åka tillbaka till firman, trots protester från honom så åkte han tillbaka till jobbet] och väl inne på avdelningen körde de en CTG-kurva som såg fin ut men visade mycket sammandragningar och gjorde en gynundersökning som visade att jag börjat öppna mig, iofs bara 1½cm men det är ju trots allt bara v.34...

Enligt läkaren jag träffade är det inte så mycket att göra åt, hon frågade om jag ville bli inlagd för att få vila men det är ju i princip omöjligt [även om ordet "vila" låter som en dröm, även om det innebär en sal med hårda sjukhussängar och 3 andra blivande mammor]efter att ha försäkrat mig om att bebisen mår bra och att den kommer klara sig fint om den föds nu så ringde jag N och han kom för att hämta mig!

Så slutet gott allting gott...

Men, vad jag kom hem till- det är en annan historia...egentligen !
[eller ett annat inlägg]

Inga... ...glada miner just nu hos MammaMo...

img_4733 (MMS)

Inga... ...glada miner just nu hos MammaMorran!


Inga... ...glada miner just nu hos MammaMo...

Inga... ...glada miner just nu hos MammaMorran!


För engångsskull...

...jag brukar aldrig vara med och tävla, mest av den enkla anledningen att jag aldrig, aldrig vinner
[det kan ju bero på just det faktum att jag inte tävlar iofs...]
men nu gör jag ett undantag...!

Jag ska, som jag tidigare skrivit om, ändå beställa en PersonligAlmanacka så varför inte ta chansen & vinna en istället?


Mamma Carola lottar i samarbete med Personlig Almanacka ut ett presentkort.
Tävlingen avslutas den 20/1 kl 20Förövrigt så skriver MammaCarola en alldeles utmärkt & läsvärd blogg som jag läser varje dag- kika på den!

En dag utan planer...

...dagen idag blev helt utan planer- då jag hade ett meddelande i min röstbrevlåda idag när jag vaknade från Landstinget där de sa att mitt planerade möte med SpecialistMödravården var inställt pga. vinterkräksjukan!

Jag-är-så-besviken ! ! !
Det var idag jag skulle få reda på vilket datum Mini-i-Magen skulle födas
- visst, det är några veckor kvar och jag fick en ny tid nästa vecka MEN jag blev ändå jättebesviken!

Kanske är det hormoner som spelar mig ett spratt men jag hade verkligen sett fram emot att kommer dit idag, kanske göra ett UL och sen få ett datum- kunna börja räkna ner... jag behöver ett slutdatum, den här graviditeten och hela hösten/vintern har varit så extremt påfrestande att jag behöver ett datum...jag behöver kryssa av dagarna i en kalender...

Men nu blev det ett nytt möte på tisdag... Suck!

Om jag ska försöka se positivt på det så är väl bra saker med det hela:
- En hel dag oplanerad
- Jag slapp ge mig ut i halkan
- Jag slapp att få vinterkräksjukan...
- Jag kan gå runt  mysdress hela dagen

Och visst ska vi tänka positivt, det har Fnulan sagt!


Varför köpa leksaker när toapapper är roli...

img_0026 (MMS)

Varför köpa leksaker när toapapper är roligast?


Våra nätter...

...här hemma är nätterna, för mig, något av en parodi- flertalet gånger får jag känslan av att det-här-händer-inte-det-här-är-en-film...en dålig film tyvärr!

Förutsättningarna för en bra natt är goda, barnen somnar och sover i sina sängar hela natten, oftast utan att vakna en enda gång och N är inte en person som snarkar- så som sagt, förutsättningarna är de bästa... MEN...
jag kan ändå inte sova!

Jag ligger och vrider och vänder mig, sträcker därefter lakanet [för är det något jag hatar så är det att ha ett trassligt lakan], jag kissar 5-7 gånger per natt, jag får tvångstankar och måste gå upp och titta till E [LillaA ser jag från min säng- men jag menar, titta till E? Hur många 5åringar för i PSD? Det enda som händer är att jag väcker honom för att dörren knarrar...]

Som sagt, jag SOVER INTE!

Jag får alla möjliga viktiga tankar på natten
, jag funderar hurvida bebisen någonsin kommer komma ut, jag funderar över om bebisen kan peta hål på någon hinna så att vattnet går, jag funderar på hur det i såfall skulle kännas och sen oroar jag mig för att vår nya sängmadrass ska bli förstörd...och sen oroar jag mig för att bebisen inte ska peta hål på hinnan och att den ska stanna där inne för alltid...och sen funderar jag på vad en ny madrass skulle kosta och om de säljs styckvis eller om N måste köpa en ny till sig också...

Som Ni ser så vandrar jag precis på gränsen till psykisk stördhet...frågan är om inatt är natten jag passerar gränsen?!

[Och allt det här gör mig enormt trött på dagarna istället- idag tex. när jag skulle sjunga en sång för LillaA när hon skulle sova var den enda sången jag kom på signaturmelodin från JoelBitar... "Kommer Du ihåg hur det var förra sommarn?"]


Tuff natt...

Efter en tuff natt kryper jag nu ner under filten ett tag...

MammaMorransSanning 7Jag har så fruktansvärt svårt för GenusHäxor/GenusPrinsessor [beroende på vad man själv tycker]
personligen så spyr jag snart på hela genusdebatten- visst, jag tycker i grunden att den är rätt och att alla barn ska ha samma förutsättningar, lika värderingar, lika rättigheter och möjligheter! Så långt håller jag med...

Men sen tycker jag att barn ska få vara pojkar och flickor- de ska få vara blå, rosa, gröna, lila, gula och röda... De ska inte tvingas in i ett rosa prinsessliv eller ett typiskt ByggareBob-liv, jag har själv en son som gärna köper glittriga saker, klär ut sig till Prinsessa och som mer än gärna vill bli sminkad och ha nagellack och jag låter honom självklart ha det!
Så där är jag också med...


MEN, det jag verkligen avskyr är att de flesta som är sååå genusmedvetna och såååå intresserade fullkomligt måste trycka ner sina åsikter i halsen på allt och alla!
Varför, varför, VARFÖR?!

Det ska kommenteras i bloggar om de ser rosaklädda flickor och det ska kommenteras om man köper bilar till pojkar!

Varför måste det kommenteras hela tiden?!
Om jag ser ett flicka klädd i grönt eller brunt så skriver ju inte jag en kommentar om att Hon minsann borde köpa rosa kläder till sin dotter... För det är inte min sak att bestämma och jag tror heller inte mamman är intresserad av vad jag tycker!

Sluta
skrik ut era åsikter, sluta försöka tvinga på oss Er tråkiga och uttjatade genusdebatt och framför allt, SLUTA tro att genusdebatten sitter i färgen på kläderna!

[Och ja, E har kläder som är blå/svarta/röda/gröna/beige/grå & LillaA har rosa/rosa/rött/lila/rosa... And I love it!]


Smoothie-efterrätt! N's specialité med fry...

img_3898 (MMS)

Smoothie-efterrätt! N's specialité med fryst Smoothiemix, mild vaniljyoughurt och is!


Nu Kalender!

När H & Barnen var här och drack en kopp kaffe i fredags berättade Hon att Hon beställt en Personlig Almanacka, där man själv fick bestämma hur sidorna ska vara designade, hur framsidan ska se ut och utformingen av övriga blad fick man också bestämma själv- dessutom fanns kalendern i 3 olika storlekar! Och att man dessutom kan ladda upp olika foton både som framsida & inuti almanackan gör ju den ännu roligare...

PERFEKT!

Idag när jag knappade in mig på sidan för att fixa iordning min egen kalender så såg jag även att man kan få vilken månad som helst som startmånad- så, även om det skriker i min internetshopping-gen så bestämde jag mig för att vänta och beställa i mars när bebisen kommit, det allra roligaste är ju att ha kort på alla tre barnen- eller hur!


Slappedag!

Kanske skulle jag hoppas ur mysdressen?
Kanske skulle jag diska upp all disk i köket?
Kanske bädda rent i sängarna?
Kanske plocka iordning här hemma?
Kanske lägga in alla nytvättade kläder?
Kanske planera mat/aktivteter/möten inför kommande vecka?

Eller så kanske jag sitter kvar, låter N servera mig lunch och fortsätta njuta dagen?

Älskade barn,
vad fort Ni växer!

Filmmys!

Här hemma är det som vanligt...sovande barn & filmmys i soffan- men när "det vanliga" är såhär härligt en vanlig lördag så gillar jag det vanliga!

Ikväll ser vi Experiment!


26 främlingar får chansen att delta i en välbetald studie i mänskligt beteende, där de under två veckors tid ska vistas som fångar och vakter i en simulerad fängelsemiljö. Männen delas slumpmässigt in i sina roller och från början tar ingen scenariot på allvar, förutom vakten Barris som snabbt intar ledarpositionen. När fången Travis ifrågasätter hans överdrivna metoder, sätts en spiral av sadism, våld och vansinne igång. Frågan är hur långt det får gå innan experimentet avbryts …

En rolig kommentar;

Fick en anonym kommentar på MammaMorransSanning:

GILLAR katter!:
 "...djur luktar, stör, skräpar ner och kräver uppmärksamhet!"
jaha, precis som barn menar du?

Vilken rolig kommentar-
eller hur?
Och verkligen mitt-i-prick...dock tycker jag oftast bättre om barn än Katter...


Pannkakslunch växer man aldrig ifrån...!

img_6038 (MMS)

Pannkakslunch växer man aldrig ifrån...!


Idag har vi haft sovmorgon, sovit på soffl...

img_7322 (MMS)

Idag har vi haft sovmorgon, sovit på sofflocket- nu blir det en lunch på stan! Återkommer senare & svarar på alla kommentarer!  (bloggat fr Iphone)


Kan man bota Autism?

Som jag tidigare nämnt så tvingas, mer eller mindre, E att vara med och leka på dagis- de har sagt att han tydligt säger ifrån att han inte vill vara med och leka rollekar eller att han helt enkelt håller sig u utkanten av leken om han tvingas vara med- han vill inte!

Men ändå så är det en av de sakerna som dagispersonalen framhåller som viktigast i deras arbete med honom- att få med honom i rollekar med andra barn. När jag frågade vad han egentligen vill göra så är det att spela spel, rita, läsa osv.
Och när jag frågade ifall han inte kan få göra dessa saker så svarade de att de andra barnen inte vill spela spelen som han vill spela [då de flesta av de spelen är för svåra för de andra barnen] och att personalen inte kan sitta med honom [vilket jag personligen tror handlar mer om vilja då han har en personal som beviljats att bli hans handledare så hon borde ju ha tid med det!]

Nu ska jag snart på möte med Rektorn och Dagispersonalen för att få reda på deras nya handlingsplan för E som ska gälla under våren [någon handlingsplan har inte upprättats förrän jag bad om det nu på senaste mötet!] så undrar jag: Är det rätt att tvinga honom?
Kan man, som personalen säger "träna bort symptom från Autism"?

[När jag tidigare skrev om det här fick jag blandade kommentarer kring detta, en del tyckte personalen gjorde helt rätt och en del skrev att barn med Autism inte ska pressas till lek- och en skrev att jag skulle sluta "curla" så förbannat...]


MammaMorransSanning 6


Jag hatar [hatar är ett starkt ord men jag gör faktiskt det, inte personen men deras handling!] alla som kör fort på vår gata!
Vi bor på en gata med 22st hus
, vilket gör det till en ganska lång gata- vårt hus är tyvärr placerat som nr8, vilket betyder att vi bor mitt på gatan- tydligen där de flesta tycker det är helt okej att hålla alltför hög hastighet!

Det faller sig nog naturligt för folk utan hjärna att man håller högst fart just i mitten av en ganska lång raksträcka... När jag bodde här förut [jag växta upp i samma hus som vi numer bor i] så körde alla jätteförsiktigt, alla visade hänsyn och alla tog ansvar för barnens säkerhet... Men nu, när nästan alla hus bytt ägare, så har det flyttat in nonchalanta, IQ-befriade människor och som dessutom umgås med nonchalanta idioter som inte alls bryr sig om att det bor barn efter gatan...

Det värsta är att de som kör fort gör det utanför vårt hus men när de närmar sig sitt eget hus
[och därmed sina egna barn] så kör de jättesakta- betyder det att de struntar i mina barn med är rädda om sina?!
Antagligen...

Och visst, gatan är ingen lekplats men- barn smiter, barn har kompisar som bor på andra sidan gatan och barn ska gå till skolan...

Jag ska, i helgen, vara en riktig surkärring och åka och köpa en såndär "kör sakta, lekande barn-skylt" och ställa ut...men frågan är om fartdårarna ens är läskunniga?!

[Och om någon nu skulle läsa det här och känna sig träffad eller anklagad så fråga bara Er själva "Kör jag så fort att jag inte skulle hinna bromsa ifall ett barn sprang ut på vägen?" Om Du svara ja...Bra, då är det DIG jag skriver om, annars- keep moving on!]

Test

Test


GodMorgon FinaFredag!

FinaFredag- jag undrar hur många som har liknande rubriker på sina inlägg idag?
FinFredag, TGIF och sånt brukar hagla tätt på arbetsveckans sista dag!

Här hemma började dagen 06.10- satt vid köksbordet och tittade ut & försökte se om någon mer var vaken men antingen var jag för trött för att registrera rörelse och ljus eller så tog alla andra barn sovmorgon idag?

Som sagt, mina barn tog iallafall INTE sovmorgon- och efter att ha somnat halv2 och därefter vaknat ett antal gånger så hjälpte inte ens 2 stora koppar kaffe idag...

Nog klagat!

Om jag riktigt anstränger mig för att vara sådär rosa-fluff-positiv så är det här faktiskt en lite FinareFredag:
- Idag byter det till v33 med Bebisen
- Jag är friskare nu än i måndags
- Huset är städat och fint
- Ikväll kommer Grannarna hit på middag
- Imorgon är det lördag [fast det är väl iofs inget speciellt med just den här fredagen...]

Trött...

...på det här! Trött- men kan inte sova! Irriterad & arg- men kan inte skälla på någon! Ont- men hittar ingen lindring! Trött- men kan inte sova ! ! !

Att boa...

Uttrycket att boa är ett av de fulaste uttycken jag vet, dock är det nog det jag gör nu...

Att boa: När förlossningen närmar sig börjar hon boa in sig genom att städa, pynta, göra i ordning barnkammaren och liknande. Samtidigt som det kan kännas viktigt att börja plocka fram det nya är det många som rensar bort gammalt skräp, något som också kan ses som en symbolhandling för det nya livet.


Idag & igår har jag städat ur de allra flesta av våra skåp, slängt massa saker [både sånt som vi behöver och sånt som vi aldrig kommer använda igen- jag slängde rubbet!] och jag har idag även dammsugit, moppat, städat badrummen, skurat kaklet i köket, torkat av alla bänkar & fönsterbrädor och dessutom torkat av alla dörrkarmar/lister- om det beror på att jag boar eller att vi ska få den mest pedantiska [och trevligaste] människan jag vet på middag imorgon vet jag inte...
Men om det här ska fortsätta ända tills bebisen föds så kommer jag hinna städa gatans samtliga hus!

Mitt boande vet inga gränser, även Barnen måste delta...


E gillar nog inte mina glasögon [som jag använder extremt sällan] då hans kommentar var:
- Mamma, under glasögonen är Du fin, inte ful!


Kärring som jag är har jag även satt in/skrivit in alla recept i min receptbok!

MammaMorransSanning 5


Kort sagt, jag ogillar bloggerskor som inte länkar!
Jag förstår att man inte länkar folk i tid och otid och jag menar heller inte att man måste ha en kategori med typ
"Bloggtips" men skriver man om någon som har en blogg- ja, då länkar man!
Har man varit och ätit lunch hos någon eller skriver om något som man läst om hos någon annan och skriver om det i sin blogg
- då länkar man!

Jag förstår inte alls tankegången jag-törs-inte-länka-för-då-förlorar-jag-läsare [den tankegången tror jag dessa rädda bloggerskor har, och dessutom måste de helt sakna självförtroende om de inte tror att folk så lätt slutar läsa deras bloggar bara för att de hittar ngn ny blogg att följa!]

Så, skriver Ni om någon annan som har en blogg- länka! Det kan även i slutändan gynna Er själva- om inte så hör det iallafall till vanligt hyffs!

Därför tänker jag nu länka några bra bloggar som jag läser [jag läser hur många bloggar som helst på en dag så det här är bara ett urval baserat på vilka som lämnat många kommentarer hos mig och jag tar inte med de som finns i min länklista!]:

Johanna Friman- tvåbarnsmorsan
Carina- Izors blogg
En Pojkmammas vardag
Mitt liv som Susanne
Joanna- ett aspergerliv
Fatima- Isayah's mamma & bf i mars
Sofie, Texas & Magen
FiasDrömmar
Lisa Bogren
MammaJolie
Caroline- en mammas tankar om vardagsliv, familjeliv & hundliv

[Uppdate: Fick en kommentar från Annica om att min länklista inte gick att se i bloggen? Är det ingen som ser den? Jag ser den på framsidan av bloggen till vänster...gör inte Ni det? Däremot så syntes tydligen en kategorilista, och den ser inte jag...]

God[sov]morgon!

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon...egentligen så förtjänar ju N en sovmorgon lika mycket som jag för han gick ju också upp tio-i-fem med LillaA... Men, jag vinner pga graviditeten- eller hur?!

Nu ska jag kasta i mig frukost [har börjat äta riktiga frukostar smörgås, ägg, kaffe, juice & fil] och sen kommer Pappa för att hjälpa N med att få ner all snö från taket på vår uteplats- jag är rädd att taket ska ge vika för snön är tung nu!

Undertiden tänkte jag ta med barnen ut i snön och kanske göra en snögubbe med E- han och N gjorde en jättefin snögubbe för ett tag sen och den pratar han om än...undra om vår blir lika fin?

Hoppas alla får en fin röd-ledig-dag!

Nu har jag landat...

...i soffan- barnen sover [men det vågar jag knappt skriva för det vore såååå typiskt om de började krångla just ikväll när jag behöver lugnet mer än någonsin!]
Soffbordet är fullbelamrat med godis, popcorn & dryck- det enda som fattas är N och sushin [beställde en salig röra av HosioMaki, Nigiri, UriMaki & GunkanMaki, roligt att prova något nytt istället för den vanliga 12-bitars! Det blev massa bitar så vi lär nog bli mer än mätta!]...men mig går det ingen nöd på, för jag har nya numret av MAMA som sällskap medan jag väntar!

Nu ska jag logga ut, för här står det MYS på schemat!

Ha en fin kväll alla!


Återigen internetshopping...

...har återigen nätshoppat- som vanligt var det inget intressant eller roligt som införskaffades utan 24st nya kontaktlinser från Lensway.se- dyr & tråkig utgift!

Nu har N kommit hem, jag är så övertrött att jag knappt vet vad jag heter men nu kör vi soft kväll tillsammans med Prinsessan&Grodan, take-away-sushi, soffmys & film från Headweb!

Vad gör ni ikväll?Vacker utan spackel...

...det var väl en låt som hette så va?!

Oavsett, börjar vakna till här hemma, känns dock som vi hunnit med att leva ett helt liv och ännu är klockan bara 10.20- alla grannar har åkt iväg till jobbet, plogbilen har varit här, barnen har duschat, LillaA har bajsat 2gånger, vi har ätit frukost, haft fruktstund, E's övningar är klara, LillaA har sovit 30minuter, jag har städat lilla toaletten, kört 2 tvättmaskiner och vikt ihop massa tvätt, förberett lunchen och betalat alla räkningar som inte ska betalas förrän i månadsskiftet- vad ska vi hitta på nu?

Idag kör vi påklistrade leenden & massa concealer!


LillaA har iallafall kul med ett grytlock & ett litet durkslag [heter det så?]
 

.Jag fullkomligt hatar när folk låter sina hundar springa utan koppel-
det är olagligt i den kommunen jag bor i med lösspringande hundar på allmän plats inom detaljplanerat område!
Och oavsett så hatar jag lösspringande hundar även om det är lagligt på vissa platser...
Mig spelar det absolut ingen roll om det är en mini-chiuaua eller en stor Dobberman-hund!
Jag-tycker-hundar-ska-ha-koppel!

Jag vill inte riskera att en hund ska hoppa mot mina barn, att en hund ska stoppa nosen in i LillaA's barnvagn eller att en hund ska bli skrämda av mina barns skrik och bitas- jag vill heller inte att en hund ska springa fram och lägga framtassarna på min vita Didriksson-jacka!

Sen vet jag att de flesta hundägare kör med stilen "min hund, den springer minsann aldrig ifrån mig och den har aaldrig bitit någon"...men uppenbarligen är det ju hundar som bits- eller hur?!

Och nej, jag är inte rädd för hundar, jag tycker bara inte om dem och egentligen inga andra djur heller... [Katten vi har är enbart för Barnens skull, jag anser dock att det är bra för barn med ett djur att ta hand om- men personligen så finns det inget djur jag skulle vilja ha...djur luktar, stör, skräpar ner och kräver uppmärksamhet!]

God-fucking-Morgon!

Igårkväll sa N att han måste åka tidigt till jobbet för att hinna röjja bort all snö från gårdsplanen innan de öppnar kl.08.00- det var något jag redan tänkt på och visste att Han nog kommer åka runt 06.00 så jag hade förberett mig på en tidigt morgon med Barnen MEN inte så här tidig!

För första gången sen LillaA var ett spädbarn så vaknar hon 04.50! ! !
Så här har vi varit vakna sen dess
- jag är inne på dagens andra kopp kaffe och sitter i soffan och surar, E är i lekrummet och surar [varför han surar har jag inte ens orkat registrera ännu], de enda som är glada och nöjda är Familjens Småtjejer- dvs. Kattis & LillaA!

Gäsp & Godmorgon!


.När jag var på MVC så kände BM på hur bebisen låg, och den hade lagt sig med huvudet nedåt varpå
hon sa: "Känn här, så känner du ditt barns huvud..."
Jag kände efter och sa andäktigt "Ohh, ja, nu känner jag- spännande!"

Men egentligen kände jag inte ett dugg, det som jag kände kunde likagärna vara en fot men vem vill vara en mamma som inte kan skilja på sitt eget barns huvud mot en fot?!
Och dessutom var det inte heller speciellt spännande då det är tredje barnet jag fekjar med nu....

Samma sak med UL:en, jag ser inte ett dugg- ser inte skillnad på bebisen, urinblåsan och allt annat jox som finns där inne!
När sköterskan visar på hur bebisens hjärta slår och har 4 kamrar [eller vad det nu har för antal?] så nickar jag och försöker se gråtmild ut men egentligen ser jag bara lite grått brus som liknar stjärnornas-krig på TV:n!

Hur är det med Er, kan enkelt se vad som är vad på ett UL?

En trött dag...

...idag har jag verkligen försökt ta det lugnt, inte det lättaste- dels pga. barnen och dels för att jag är jordens mest rastlösa person! Så det har blivit lite plock här hemma, lagat grönsakspuréer till LillaA samt städat undan inför den kommande renoveringen här hemma men iaf, därav inget bloggande förrän nu...

Var till MVC imorse på v32-kontroll [eller v31-kontroll om man, som MVC, ska envisas med att räkna enbart fullgångna veckor... Men om jag gått hela v31 + 5dagar så är jag ju i v32 eller hur?]
Iallafall så såg allt bra ut, bebisen hade vänt sig med huvudet nedåt [precis som jag misstänkte] och det är nog delvis därför jag har en sprängande känsla i bäckenet!

Pratade även om mötet med SpecialistMödravårdsläkaren [kan ev. vara världens längsta ord?] på tisdag då vi ska planera in datum för snittet- om jag får som jag vill så blir det i v37 [eller v36 enligt MVC], LillaA föddes i v37 och vägde 4kg så då borde det inte vara ngt problem om den här bebisen föds i den veckan heller... Jag orkar verkligen inte gå ända till v40!

Nej, nu ska jag börja så smått med middagen- idag blir det kycklingfilé med champinjon/kantarellsås och ris!
Återkommer senare!

Yees...

...N kom hem tidigt & dessutom hade Han köpt med godis till mig-
så nu har jag krupit ner i soffan under en filt, slötittar på TV, sms:ar om jätteviktiga saker med H & äter AhlgrensBilar!

[Stackars N fick ta med sig jobbet hem, så han sitter och jobbar här brevid mig...!]


Dagens dom...

...och domen från AT-läkaren löd: Streptokocker, Öroninflamation & Bihåleinflamation- enligt FrökenDr var det konstigt att jag ens stod upp på benen...men det gör man ju alltid eller hur?
Vad ska man annars göra??
Finns inte så mkt annat att göra än att ställa sig upp när man vaknar ensam med två barn...

Som tur är kom Mamma redan vid 9.00 imorse och åkte precis hem så det är egentligen inte alls synd om mig! Dessutom åkte Pappa och hämtade ut min Antibiotika så jag slapp tillochmed det!

Nu återstår bara de låååånga timmarna innan N kommer hem och kan hjälpa mig med barnen...middagen är  iallafall förberedd att ställas in i ugnen så det kan inte bli enklare egentligen- dessutom ringde Han förut och kollade vad de sa på Vårdcentralen, så han vet ju om att jag är dålig så hoppas, hoppas, hoppas han kanske kan komma ifrån innan kl19.00 iallafall...men det vet man aldrig!

Som sagt, inte mycket roligt som hänt här idag, förutom att LillaA blivit totalt superförälskad i ett par av E's boxershorts [rena!] som hon kryper omkring med och har som någon typ av snuttefilt- ser kul ut!

nu klagar vi inte mer utan ser vi fram emot en kvällens premiär av FamiljenAnnorlunda & sen en härlig nattssömn!

Tidsfördriv i väntan på PappaN!
[Jag är nog den enda personen som faktiskt gillar Teletubbies, jag tycker de är söta och snälla!]


[En fråga: Varför har Städerskorna Landstingsklädsel medan läkaren jag var till hade på sig en vanlig v-ringad tröja och jeans? Ytterst förvirrande tycker jag!]

.


Jag blir stressad av andra mammor, framför allt äldre mammor [vilket de flesta här i vårt område är]!
Oavsett hur gammal jag blir så är jag alltid, alltid yngst på föräldraträffar, dagismöten och liknande- de andra är oftast riktiga mammatyper med snickarbrallor [fast det inte är gravida], osminkade & deras barn har alltid med sig hembakad bröd på picknickdagar!
Själv känner jag mig som NallePuh i snickarbyxor, går inte ens ut och hämtar posten osminkad [ngt överdrivet] och E's fika är alltid bakat av Delicato [eller möjligen den duktiga bagaren på Bageriet som ligger en bit härifrån men oftast är jag så oplanerad för att ens hinner dit och handla...].

Jag är även den obekväma mamma på alla dagismöten, den som ifrågasätter varför de inte använder handsprit när det är vinterkräksjukantider och den som frågar varför barn som är laktosintoleranta inte får sås till sin potatis när det faktiskt går att göra utmärkt sås på havregrädde...
Dessutom är jag mamman som inte drar sig för att flera gångern i veckan ringa och fråga om det finns magsjuka/vattkoppsjuka barn på E's avdelning för att i såfall låta honom vara hemma...


På Vårdcentralen...

Fick en tid på VC kl10.00 så nu sitter jag här, bland alla pensionärsbaciller och blir antagligen ännu mer sjuk... Haha, dagens roliga: (jag vet att jag ska till en yngre kvinnlig läkare) När jag ser en ung kvinna i Landstingskläder komma mot mig ställer jag mig upp, sträcker fram handen och säger: - Det är nog mig Du letar efter... Hon: Nja, jag är städerska här och letar efter flin golvmopp!

Snor, Snor & Snor...

...härligt, vaknade inatt och kände liksom hur hela huvudet var fyllt med segt äckligt snor!
Vände mig i sängen och höll på att trilla ur....vet inte om det berodde på min tunga mage eller min tunga bihåla...
Svalde två alvedon, sprayade näsan full med Nässpary, tittade på klockan på väggen som visade 02.18 & somnade om- enbart för att vakna direkt igen av väckarklockan...och inse att utan glasögon är det ingen idé att jag tittar på klockan då den ändå oftast visar "önsketider" i nattmörkret...antagligen var klockan 06.18...eller ngt helt annat men den var iallafall nära 06.45!

Men men, en varm dusch och en kopp kaffe så känns det lite bättre...och efter ett samtal till Barnens Mormor som lovade komma hit och leka med sina Barnbarn så känns det ännu bättre!

Host & Nys på Er!


Varför...

...ska det vara så svårt att somna???

Söndagkväll!

Medan jag la barnen [tack och lov så somnar båda barnen oftast på 5minuter och dessutom är det oftast bara att lägga LillaA så ligger hon och myser med HelloKitty tills hon somnar!] så slängde N ihop en pizza, fixade iordning beanaisesås och gjorde en god avokadosallad- så nu blir det mat och soffmys!

Börjar känna stickningar i halsen och dessutom har jag ett ihållande tryck under höger öga... Så ikväll blir det nässpray, varmt te & tidigt i säng!

 

Nätshopping!

Har ägnat senaste timmen åt just NÄTSHOPPING!
Men idag har det inte handlats några snygga OddMolly-tunikor eller några intressanta böcker eller parfymer
utan idag har jag SHOPPAT NYTT ÖVNINGSMATERIAL TILL E...inte så rolig shopping och extremt dyr men ack så nödvändig!

Materialet som jag beställt kommer från Lycko.se och är egentligen en sida bättre anpassad för Förskolor & Skolor dels då priserna är exkl.moms [vilket man enligt svensk lag inte använda om man rikta sig mot privatpersoner] & dels för att frakten är dyr [ca. 150kr] men det finns jättebra material och det är en lättförstålig sida med massa exempel på hur materialet skall användas samt tips & idéer på användningsområden-
dessutom är sidan uppbyggd enligt de ämnen som finns i skolan så det är enkelt att navigera sidan som beställare!
Enda minuset, förutom fraktkostanden är att man som privatperson måste betala med kort direkt då fakturabetalning endast är för företag & mynidgheter.

Men, som sagt, en jättebra sida och idag beställde jag material från ämnena Svenska & Mattematik samt en kategori som heter just "skolförberedande"...

Hoppas Han kommer tycka om det
, E's dagliga övningar underlättas enormt mycket om det är saker/material som han tycker om!
Dessutom beställde jag över 200 glittriga guldstjärnor & en liten betygsbok att klistar dem i...allt för att öka motivationen!
.


Jag tycker det är urtråkigt att leka låtsaslekar med Barnen!
Att leka kafferep, tjuv-och-polis, kurragömma eller Mamma-Pappa-Barn är så fruktansvärt tråkigt att jag
börjar gråta efter 5sekunder...

Det jag kan tycka är roligt [i 5minuter] är att spela spel, måla/rita eller läsa sagor...dock
är jag en alltför tävlingsinriktad Mamma så jag kan aldrig spela och låta E vinna!


Godmorgon Söndag!

Här började dagen tidigt, E vaknade och var jättehungrig så det var bara att gå upp & breda några smörgåsar med smör och leverpastej, dessutom ville han ha skivad paprika på- så det fick det bli!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen även göra lite frukost åt mig, kaffe och goda smörgåsar- och sen har E playdate med GrannenO- som Han ser framemot jättemycket!

[Senare kommer en ny kategori upp som heter "MammaMorrans Sanning"- kolla gärna in senare!]

En bra start!

Sovande barn, lite OddMolly-nätshopping,
knaprar på en chokladkaka från Subway
[och inser att det finns 2 till kakor i påsen], slurpar CocaCola & väntar på att N ska laga klart vår tacodinner- Livet kunde vara sämre!

Hoppas Ni alla får en fin 1/1-11 kväll!

2010

2010- ÅRET DÅ ALLT & LITE TILL HÄNDE!
I vanliga fall brukar jag skriva en årskrönika över året som gått, där jag berättar om olika händelser månad för månad...-
jag inser dock, redan innan jag börjat, att År2010 är helt omöjligt att sammanfatta i ett blogginlägg...eller omöjligt att sammanfatta överhuvudtaget...

2010 var året jag blev vuxen, året jag insåg värdet av Familj & riktiga Vänner, året LillaA kom till oss som en välsignelse- utan henne att fokusera på hade jag nog hamnat långt under ytan flera gånger...
Att vi år2010 dessutom välsignats med en bebis till är för stort att beskrivas...

Sammanfattningsvis kan man säga att då N och jag klarade alla tuffa prövningar som 2010 bjöd oss på så klarar vi allt, och jag är STOLT över att jag, och vi, klarat oss igenom det här året med sådan positiv energi, även i svåra stunder, och att vi, som familj, växt massa- dels som individer men främst som familj!

Dessutom är jag grymt stolt över mig själv, som klarat det här året, som slitit med barnen, graviditeten, myndigheter, E's övningar, dagis/rektorer, ensamhet & hus/hem- men med positivt tänkande [oftast], underbar familj, peppande vänner och fantastiska ungar så går det mesta!

Avslutningsvis är jag [faktiskt] stolt över min blogg, även om den bara varit med en liten del av mitt år så har den vuxit över alla förväntningar, den har många läsare som kikar in varje dag [I♥you], den har fått sponsorer & snart ska den flytta ut från blogg.se på nya äventyr- jag hoppas den fortsätter växa under 2011 & att Ni hänger med mig!Vår nya Barnvagn!

Har fått många frågor om vilken barnvagn vi ska köpa nu när Bebisen kommer!

Vi kommer behöva köpa en sk. Tvillingvagn, detta för att vi ska kunna välja att ha båda barnen vända mot oss eller ett barn vänt framåt och ett barn vänt mot oss- köper man en syskonvagn så måste ett barn sitta framåt och ett barn ligga i liften, när Bebisen sen ska börja sitta upp så måste den börja direkt med att sitta framåt vilket jag inte tycker känns helt okej...
Det är bra för barnen att sitta bakåtvända i början, dels för att det känns tryggare för mig att ha bra uppsikt och dels för att det minskar intrycken för barnet under promenader!

Jag vill även ha en vagn där de sitter brevid varandra istället för på rad eller under varandra, vilket verkar vanligare och vanligare idag- anledningen till att jag inte vill ha en sån vagn är att dels så förlorar man uppsikten över barnet [om de sitter under varandra] och dels så blev vagnen väldigt tung när den skulle upp över tex. trottoarkanter och liknande [när de satt på rad och det tyngre barnet satt främst].

Så mina krav på vagn gör ju att det inte finns så många att välja på- den vi har valt kommer iallafall från SEGR och är en ny vagn, som heter B.O.Z.Z Tvillingvagn All round och innehar alla de funktioner som vi eftersöker!


Liggdel köps till samt att de båda sittdelarna kan vändas separerade från varandra

Godmorgon År2011!

E välkomnade det nya året med att sova ända till 07.30, vilket är en riktig sovmorgon för en trött Mamma!
Tack Älskling!

Sen vaknande LillaA, så då var det bara att kliva upp, byta blöja, klä barn, laga frukost och försöka vara så tysta som möjligt så att Pappan i huset kan sova vidare...men nu tror jag mig höra steg på övervåningen- ska bli spännande att se vilket skick han är i idag...!

Gårdagen var fantastisk, precis så lugn, skön och Familjemysig som jag ville ha det!
Barnens underbara FasterN
tog hand om det mesta hela kvällen- barnen, maten & disken så jag fick mest sitta still i soffan och agera sällskap- vilket passade mig utmärkt!

Sen skålade vi in det nya året, med en något förvirrande JanMalmsjö, och sen så var det läggdags...vilket gör att JAG STARTAR DET NYA ÅRET PIGG, UTVILAD & FÖRVÄNTANSFULL ! ! !

Vår Förrätt
[löjromstoast, toastskagen och gravlaxtoast]


Till varmrätt blev det helstekt oxfilé, potatisgratäng & pepparsås

Vår efterrätt
[ChiliChokladmousse, som toppades med tunnt skivad chili och havssalt]

[och vet Ni, det står en chokladmousse kvar i kylen och väntar på mig...!]

RSS 2.0