Det här är vi!

Idag var E på kalas...igen....tycker inte vi gör annat än att springer på kalas!
Hur som helst, jättekul och Födelsedagsprinsessan blev jätteglad för sin ABC-tavla!

För övrigt så uppförde sig E exemplariskt, han var med på lekarna och han satt still och åt- vad det berodde på vet jag inte men kanske så hade mitt samtal med honom innan kalaset någon liten inverkan?
Vi pratade iallafall om vad som var okej att göra på ett kalas och vad som inte var okej...det kan ju ha haft inverkan?

Hur som helst, så satt vi några mammor och fikade under tiden barnen kalasade- och när de frågade mig frågan "Hur är det med dig då?" (antagligen syftandes på graviditeten) så bestämde jag mig för att vara sådär obekväm som ingen förväntar sig och svarade "Jo, men det är bra men det är ju lite jobbigt...."
och sen berättade jag och E's utredning och dess resultat!

Och motsatt till vad jag trodde så var det inte alls jobbigt eller svårt att sätta ord på det, på ett lagom sätt, utan det var enkelt och faktiskt befriande!
Samtidigt som det kom fram saker som "jaja, men det har ju den killen" osv.
Det visade sig tom. att det förra året gick en liten grabb som hade autism (vilket jag aldrig skulle kunna gissat) soom gick på dagis ett extra år för att komma ikapp...och nu klarade sig jättefint i skolan! 

Varför pratar inte folk som sånt här?!
Varför ska det hemlighållas och varför ska det hysch-hyschas om dessa diagnoser, som verkar betydligt
mer vanliga än man tror?

Nu när jag skriver det här så inser jag att jag bidrar till allt hysch-hysch då jag valt att vara anonym- för att inte helt förta det jag själv skriver så....

Det här är E & jag (ja, vi är i badrummet och ska precis borsta tänderna innan läggdax)!

[att inte LillaA är med på kortet beror helt på att hennes pappa inte vill ha kort på henne på nätet, vilket jag såklart respekterar & jag själv vill inte heller ha massa bilder på E i bloggen så this is once in a life time...]

Kommentarer
Postat av: Malin

Ja det är ett program för att få fram bra bilder till min son. Communicate: In Print heter det

2010-10-23 @ 22:18:24
URL: http://www.bubb3n.se
Postat av: Linda

Jag är ju förskollärare och vi möter ju mååånga barn med "diagons" genom åren. Och vissa föräldar vill verkligen veta vad det är som gör att deras barn "avviker" från "normen" och gör allt för att vi ska kunna hjälpa/stödja och sedan få en diagons (även om allt sånt tar sån lång tid så det kommer som regel först i skolåren) Medan vissa skyggar och inte alls vill ha nån hjälp och tycker att "det växer bort". Men det är ju - som du säger - jättevanligt. Och ju tidigare en sån sak upptäck desto större chans till att det går bra för barnet. Med rätt stödinsatser så klarar ju många sig riktit bra på egen hand senare i livet...jag tycker det är jättebra att ni fått genomgå en utredning och nu kan stödja på bästa sätt. Bara som en sån sak att förbereda inför ett kalas. Ibland behövs inte mer än så för att det ska funka...Lycka till i framtiden.

2010-10-23 @ 22:30:53
URL: http://www.candygirl.nu/
Postat av: Hanna

Fina ni är! Hoppas ni haft en bra dag :-)

2010-10-23 @ 23:02:22
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: Susanne P

Så fina ni är!

Kramar till er!

2010-10-24 @ 00:27:27
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: Susanne

Det är så viktigt att våga berätta. Jag tyckte att var jobbigt att berätta om att R hade Tourette, tror att det mest berodde på omgivningens okunskap. 99% av alla jag berättat för tror att Tourette innebär orala tics. Så jag kände att mitt uppdrag var att föra ut mina kunskaper om Tourette. Det jag blev mest förvånad över var skolans okunskap om Tourette.

När R blev tonåring så började han berätta att han hade Tourette för sina vänner och det visade sig då att fler av hans vänner vågade berätta att de hade

t ex ADHD.

Kram

Susanne

2010-10-24 @ 00:32:21
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com/
Postat av: Nina

Vad fina ni är! :)

Vi får hjälpas åt att sprida kunskap och synliggöra att osynliga funktionshinder finns och ska respekteras. Det behövs pratas mycket mer om det. Blogga är ett sätt :)

Kram Nina!

2010-10-24 @ 06:22:08
URL: http://nina-livetistort.blogspot.com
Postat av: Hanna

Sv; Det var jättegott som vanligt när man gör plocktallrik :-) Dock blir det lite kladdigt då killarna äter dippen...

2010-10-24 @ 08:08:00
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: HUSnrNIO

Hej fina grannar=) Kul att födelsedagsbarnet blev glad för ABC-tavlan!

2010-10-24 @ 08:40:36
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Melanie

Hej på er! :-) Vad skönt att du känner så, och det är väl egentligen helt rätt på något sätt. Att man själv bidrar till att hysch hysch genom att vara anonym som du säger. Du står upp för dig, din familj och framförallt din son. Det bästa en mamma kan göra. Kram till er och spec skruttan i magen;)

2010-10-24 @ 09:09:30
URL: http://nartvablirtre.blogspot.com
Postat av: Johanna

WOW vilken snygg mamma! Vilken söt gosse!

2010-10-25 @ 08:12:22
URL: http://seluna.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hysch hysch...

Jag kan skrämmande nog berätta att vissa föräldrar är så jäkla trångsynta att de väljer att inte låta sina barn umgås med de som inte riktigt följer normen... Vi har vid flera tillfälle stött på det här och ibland känns det skönare att bara vara och inte berätta...

2010-10-25 @ 10:49:46
URL: http://diagnoslivet.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Hysch hysch...

Jag kan skrämmande nog berätta att vissa föräldrar är så jäkla trångsynta att de väljer att inte låta sina barn umgås med de som inte riktigt följer normen... Vi har vid flera tillfälle stött på det här och ibland känns det skönare att bara vara och inte berätta...

2010-10-25 @ 10:50:41
URL: http://diagnoslivet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0