MammaMorransSanning 9


Läste en artikel i AB för ett tag sedan om utställningen Jerusalem, där Konstnärinnan Elisabeth Ohlson Wallin
har porträtterat HBT-personers situation inom bla Islam & Kristendomen, ett mycket hett ämne såklart och själva utställningen har föregåtts med mycket hot samt att öppnandet av utställningen hårdbevakades av polis då utställningen ansågs vara "ett hot mot rikets säkerhet"

Ursäkta, men hur kan en utställning som anses vara "ett hot mot rikets säkerhet" ens få visas?
Hur kan staten välja att priorietar denna genom att sätta in polisbevakning?
Hur är detta försvarbart?

Idagens samhälle när vi knappt har råd med poliser på gatorna och polisen är så hårt ekonomiskt drabbad att de knappt kan rycka ut på en misshandel - hur kan detta prioriteras?

Och hur kan det vara lagligt att ens genomföra något som anses vara "ett hot mot rikets säkerhet?"
Visserligen har vi grundlagar som stärker detta men några gränser borde ju finnas!

Vad tycker Ni?

[Och förövrigt tycker jag det är astöntigt när man har ett vanligt Olsson-efternamn och stavar det på ngt påhittat vis för att göra det mer speciellt...]


Elisabeth Ohlson Wallins kontroversiella utställning ”Jerusalem” visas på Södra Teatern. Utställningen innehåller 14 bilder av homosexuella, bisexuella och transpersoners kärlek i den heliga staden och har väckt stor debatt. Utställningen visas 4-13 januari 2011. Boken Jerusalem som stoppades under premiärvisningen på världskulturmuseet i Göteborg kommer samtidigt att släppas.

I utställningen speglas de tre världsreligionerna judendom, kristendom och islams syn på HBT-personer. Bilderna har väckt starka känslor eftersom Elisabeth Ohlson Wallin har projicerat citat från de tre heliga böckerna, bibeln, toran och koranen som fördömer HBT-personer och kvinnor. Bland annat har hon anklagats för att kränka religiösa. Men hennes intentioner är de motsatta.
Kommentarer
Postat av: Caroline

Många gånger funderar man över hur pengarna fördelas. Ta bara detta exempel med mordhotade kvinnor, de får kämpa för att överhuvudtaget få ett överfallslarm...Ha en fin kväll!

2011-01-13 @ 16:26:12
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: Anonym

fast alltså det är ju absolut inget ovanligt att stava ohlson sådär med ett l och h..............

2011-01-13 @ 20:03:46
Postat av: Mamma Johanna- Livet på Limhamn

Stavningen kan jag hålla med om men inte mer.

Att konstnären och utställningen fått ta emot mycket hot beror ju på alla de religiösa där ute som väljer att fokusera på hatet i sina religioner och därmed gör allt de kan för att tysta oliktänkande eller de som de finner provocerande. Sådana religiösa puckon ska man aldrig vika sig för. De ska någongång förstå att de inte kommer någonvart med sina hot och medeltida syn på världen. Så för mig får det gärna kosta när det gäller något gynnar den sekulära livsstilen. Reliösa får lära sig att inte vara så sjukt lättkränkta. Enligt mig då.

2011-01-14 @ 20:21:54
URL: http://www.metrobloggen.se/johannaolinnea

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0