Flitiga händer

Gästbloggare

Liv är stolt mamma till Ix och jobbar som chefredaktör på Allt för föräldrar där hon bloggar flitigt i bloggen LivsStil

[email protected]

Min mormor har en bonad med texten ”Kärlek gör flitiga händer”. Ett broderat meddelande från ett annat sekel som jag har läst otaliga gånger.

 

>Som liten flicka mest för att jag precis lärt mig tyda de där krumelurerna som kallas bokstäver, som tonåring mest för att få fnysa åt dess orimlighet ”Vaddå, som om att man skulle vilja städa bara för att man är kär?” och som vuxen mest för att fundera över vem som har tid att brodera?

 

Sen blev jag mamma och jag förstod innebörden av orden. Jag blev hypereffektiv och det var kärlek som drev mig.

 

Min man och jag hade en månad innan graviditetsbeskedet köpt en fin bostadsrätt mitt i Stockholm. ”Ligger verkligen centralt och hur nära restauranger och barer som helst”, sa jag och myste över vårt läge. Sen kom babybesked och jag kände mig som Neo i Matrix efter att han svalt det röda pillret. Centralt läge? Läs: Sveriges mest trafikerade gata. Restauranger och barer? Läs: Konstant stoj och stim. Här ville jag inte att min baby skulle växa upp.

 

Det var bara att börja packa, styla lägenhet, anlita mäklare, hitta nytt ställe att bo på samtidigt som arbete och graviditet skulle skötas. Jag gick på knäna av trötthet, men för mig fanns inget alternativ, en liten person hade flyttat in i min kropp och det fanns ingenting, absolut ingenting jag inte gjorde för att se till att hennes liv skulle bli så bra som möjligt.

 

Nu är hon nio månader och jag har lärt mig att det är under den devisen vi mammor lever, vi gör allt vi kan för att våra barn ska få en så fantastiskt underbar tillvaro som möjligt. Vi pysslar, fixar, donar och ordnar, lagar mat och klappar. Och vad är det då som gör våra händer så flitiga? Jo just det -Kärlek!


Kommentarer
Postat av: sofie

kul med gästinlägg från Liv



förstår precis hennes känsla, när vår pojk kom blev det plötsligt ointressant med centralt läge och billig hyra, helt plötsligt kände vi att tillgång till trädgård och varmvatten plötsligt blev livsviktig, centralt läge och billig hyra= dålig standard, men ack så billigt boende.

2010-11-18 @ 10:41:49
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: Natalie

Kloka ord! :)

2010-11-18 @ 10:49:47
URL: http://www.natta-myown.blogspot.com/
Postat av: Fröken Viktig - Blivande tvillingmamma

Sv: Ja visst är det fantastiskt vad våra kroppar klarar av att gå igenom. Men nu hoppas jag att denna sista tiden springer iväg. Börjar bli jobbigt att ha all värk av belastning dygnet runt och att knappt få sova.. Hoppas att du får en fin dag. Kram

2010-11-18 @ 11:06:38
URL: http://www.frokenviktig.com
Postat av: carina

Så klokt du skriver :) När jag väntade mina barn, mådde jag hur bra som helst, mina arbetskamrater märkte ingenting förrän jag var i sjunde månaden.Jag skulle kunna föda hur många barn som helst, med tanke på hur bra jag mådde :)

Kramar

2010-11-18 @ 12:02:08
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: Johanna

ååh va roligt att du hittade till min blogg :-) välkommen! har inte hunnit bekanta mig med din än men det ska bli intressant. har en bror med asperger som är en form av autism så den måste jag läsa! :-)

kram på re!

2010-11-18 @ 12:47:29
URL: http://circuscederborg.blogg.se/
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Så fint ordstäv, det måste jag trycka på en av mina brädor <3 Kram

2010-11-18 @ 12:52:01
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: mammafiia

Vilken fin blogg du har=)

Massa bra att läsa här.



Ha en bra dag.

Kram

2010-11-18 @ 12:57:12
URL: http://fiiias.wordpress.com
Postat av: MANDYS-GRAVID BF 24/2

haha tack =)

2010-11-18 @ 12:58:48
URL: http://mandyys.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0