Felcitat och felskrivningar och andra dumheter!

Läste en krönika (eller vad det kan kallas?) av Kerstin Weigl på Aftonbladet.se,
den handlade om Lasermannen och skrevs med tanke på att det nu härjar en ny Laserman samt att den
första Lasermannen nyss varit i Tingsrätten för att försöka få sitt straff tidsbestämt- hon skriver bra och det är en intressant artikel (för Er som inte läst boken Lasermannen, kan den rekommenderas!)

I slutet av artikeln är det en sammanfattning av vad myndigheterna säger angående hans ansökan om benådning och i sista punkten står följande:

- Han har diagnosen atypisk autismspektrumstörning och antisocial personlighetsstörning, som kännetecknas av självupptagenhet, instabilitet, bristande empatisk förmåga och aggressivitet.

Atypiskt autismspektrumstörning innebär att man har delar av en autismdiagnos som stämmer men det är för få delar för att få en diagnos som säger att "man har Autism", enkelt kan det sägas att det är Autism i en lightversion.

Läser man det som står skrivet i AB lite snabbt och raskt så kan det dock lätt tolkas som att det kännetecknas av självupptagenhet, instabilitet, bristande empatisk förmåga och aggressivitet vilket är helt fel!
Visserligen står det grammatiskt rätt men det kunde gärna ha förtydligats- det är sånt och liknande skrivelser som bidrar till att misstänksamheten mot diagnosbarn och att rädslan för dem finns!

Dessutom så hjälper det inte att det på olika bloggar skrivs länkar i stil med "läs om autistiske Lasermannen" mm. Sånt är både kränkande mot barn/vuxna med just den diagnosen och helt onödigt då Lasermannens beteende inte på någotvis är synonymt med hans ev. autismdiagnos- tyvärr vet inte folk det...


Kommentarer
Postat av: Marih

sv: Vi har ytterligare en mysdag ;) Kul att du gillar bloggen, då hoppas jag att du är en av mina prenumeranter på BL?

2010-10-24 @ 16:14:12
URL: http://marih.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh Aftonbladet dom ger jag inte en penny, idioter som inte gör reaserch på sina artiklar de skriver bara massa skit!

Åh ja måste verkligen ha ett par stövlar nu innan jag blir tokig o Hunter är såå läckra nu kanske det blir ett par knallröda;)

får se vem vet;)

2010-10-24 @ 16:25:43
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Då kommer de förhoppningsvis fylla sin funktion för bus i vatten, snö och lekparker framöver... För turer på stan har jag som sagt andra skor att sätta på fossingarna, men det värsta jag vet är att vara blöt och kall om fötterna !

Ha en mysig kväll! kram

2010-10-24 @ 17:35:40
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Linda

Åh rara du kom när du vill de ligger för att svalna lite nu, men risken finns att de hinner ta slut;)hihi de blev perfekta idag;)

2010-10-24 @ 17:49:46
URL: http://hummingbird.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0