Möte med Rektorn

[Skrevs idag kl.16.00]


måndag har jag bokat in ett möte med E's blivande Rektor samt hans nuvarande dagisfröken,
från början var tanken med mötet att diskutera om E ev. skulla gå kvar på dagis ytterligare 1år men det har jag nu bestämt att det ska han inte!
Jag har pratat med den barnläkare och den barnpsykolog han varit i kontakt med och det var överrens om att han bör börja skolan nu i höst, dels för att hans intelligens är såpass högt och dels för att den strukturerade tillvaron i skolan säkert kommer tilltala honom mer är dagislivet.

Dock rekommenderade Rektorn varmt att han avvaktade 1år, om det beror på kunskap eller det faktum att just E's årskull [-05] är extremt många...låter jag vara osagt!

Iallafall så kommer vi diskutera möjligheten för E att få en resursperson [heter det resurs eller assistent eller vad tusan heter det?] i skolan, en diskussion som jag är nervös inför då jag nyligen fick reda på att det är tydligen är Rektorn som fattar det beslutet helt själv och utan möjlighet till överklagan från oss föräldrar...

Är det verkligen möjligt att det kan fattas beslut inom kommunen som inte går att överklaga?!
Så sa iallafall damen på Np-enheten till mig...och när jag ifrågasatte det fick jag till svar "ja, det kan ju tyckas märkligt förstås!"

Vet någon hur det ligger till?

Jag går iallafall dit med inställningen att han ska ha assistent hela tiden han är i skolan, det behöver han och då ska han ha det!
Även om jag vet att det är svårt... Hur har Ni andra med barn i liknande situationer gjort?

Ska läsa på lite innan jag går dit och så ska jag ta med hans journal samt att jag bett dagisfröken berätta hur han fungerar på dagis [där de numera har en extra resurs]- sen får jag ta det som det kommer...

Imorgon kl.11 får Ni gärna hålla en tumme för oss, det kan jag behöva!


Samtidigt i en annan del av huset, LillaA försöker strypa Stackar Pricken!


Kommentarer
Postat av: mamzterblog@soclog

Sv; Det tycker jag att du ska göra! Tror du kommer sluta hata att baka efter du gjort dom här :-)

2010-11-21 @ 20:37:06
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: Thakock

Tyvärr har jag ingen erfarenhet alls av det. Men får hoppas allt går vägen. =)



sv: Tackar! Vi hade gangster tema på vårt bröllop. =)

2010-11-21 @ 20:54:18
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Malin

Tror det heter resurs, är iofs osäker hmm?

Det är väl klart att han ska ha en resurs när han börjar skolan, för vad jag förstått så går det ju mycket bättre med det, men rektorer är väl adlrig roliga att bråka med :/ Hoppas han ser till E:s bästa iaf!



Sv: Jag har listan, ligger under 30 dagar av sanning :) Tycker med det verkar en rolig grej så jag tycker abslout du ska haka på :)

Så söt du är med länkningen, Tack. Har länkat dig med fast det kanske du har sett :)



Ha en mysig kväll!

Kramar

2010-11-21 @ 21:12:24
URL: http://minbebis.com/blogg/tultaliten
Postat av: HUSnrNIO

Först läste jag "N" i din kommentar och trodde då att att du skrev att om N fick kräksj. så skulle ni flytta till mamma. Jag skulle flytta direkt om jag hade nånstans att flytta till med barnen. Utan tvekan! Sen såg jag att det stod "ni". Ha ha. Tur att du slapp pcka ihop ditt pick och pack...=) Jo bilden där de pussar varandra är ny. Lyckades fånga den i fredags när vi hade julkortsfotosession nr 2 :S Hoppas det går bra imorgon. Du bärjar ju bli erafaren nu vad gäller dessa kommunkontakter och med journalen med och påläst så fixar du det så bra som det nånsin kan ske på. Hoppas att tant rektor inte bränt alla pengarna bara! Blev det ngn tacokrydda lr? Du kansk ehar låst in N i klädkammaren på bröd och vatten som straff? Ha ha

2010-11-21 @ 21:21:13
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO

Kom just på att en klädkammare som är nymålad med en massa fina kläder i inte är ett straff... Ha ha ha

2010-11-21 @ 21:22:05
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Lycka till i morgon ! jag håller tummarna, man jag är övertydag om att det kommer gå hur bra som helst - bara du står på dig ! kram

2010-11-21 @ 21:28:40
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Lenaeff

HejMorran!

Tyvärr är det så att rektorn bestämmer vad han/hon anser att de har resurser till (dvs pengar) och det går inte att överklaga. Däremot kan man säga att man inte är nöjd och sen får du ju se hur det går. De kanske märker att det är ohålbart utan assisten, men det kan ju också fungera jättefint!



Hoppas att det går bra på mötet//Lena

2010-11-21 @ 21:31:35
URL: http://vitavox.blogspot.com/
Postat av: Elin Gabriella

Jag håller tummarna!!



Kram

2010-11-21 @ 21:44:46
URL: http://elingabriella.blogg.se/
Postat av: Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmamma

Det låter konstigt att man inte kan överklaga :/ Men du får stå på dig helt enkelt, rektorn vore ju bra korkad om han nekade det.

2010-11-21 @ 21:55:00
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Sofie

låter konstigt om rektorn beslutar själv utan möjlighet till överklagan, elevhälsan borde väll i alla fall vara inkopplad tycker jag.



Men som du själv säger, försök kolla upp det innan mötet, alltid bra att ha så mycket information som möjligt

2010-11-21 @ 22:04:28
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: Carina

Hoppas att rektorn har lite sunt förnuft då...

Jag håller tummar och tår i morgon!

Kram

2010-11-21 @ 22:16:29
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Spiderchick

jag ska hålla tummarna :-)

2010-11-21 @ 22:22:28
URL: http://spiderchick.nu
Postat av: Krönikören

Jag vet att andra som haft en resurs som de inte varit nöjda med, då har den bytts ut. Och tydligen är det inte, som jag i min blåögdhet trott, att det är specialutbildade personer som blir resurser...

2010-11-21 @ 22:32:11
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Linda

Ska tänka på dig i morgon, att stå ensam mot kommunen är tyvärr inte lätt:(

Sen beror det ju iof på vilken man talar med, jag vet att min svägerska har fått resurs till sin son i skolan trots att han inte har en diagnos ens. (iaf inte vad vi fått veta) Det var inga problem alls i deras kommun.

Men jag tycker absolut ni ska stå på er, anser ni att han behöver en och dagispersonlaen kan styrka detta, vad kan en person i detta fallet rektorn säga emot, han känner ju inte er son och hans problematik.

Kramar

2010-11-21 @ 22:41:54
URL: http://www.uppochnervandahuset.se
Postat av: Diana

Vilken problematik! Som utomstående så tycker man ju att något sådan skulle vara självklart att han ska få... Men men, jag arbetar själv inom kommunen och vet att de drar in på allt som det bara går att dra in på. Suck

2010-11-21 @ 23:02:51
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Carro

Håller en tumme att det går vägen för er...

2010-11-22 @ 11:49:01
URL: http://griffelfot.blogg.se/
Postat av: Anna

Det är väldigt individuellt från skola till skola och handlar väldigt ofta om ekonomi. Om du pratar med läraren som ska ha klassen så tror jag att han/hon uppskattar en resurs. Speciellt om det är många elever i klassen. Jag tycker du ska kämpa för det som känns rätt för dig och E. Håller tummarna att det blir bra.

2010-11-22 @ 12:35:09
URL: http://annasunderbara.blogg.se/
Postat av: cissi

Hej



Rektorn har rätt att inte sätta in resurs. Men om jag inte minns helt fel så ska de se till att barnet får det stöd som det behöver i form av resurs, handledning av personal osv. Men av egen erfarenhet vet jag att det är ytterst sällan som rektorer inte sätter in resurs för barn med autism/adhd. Oftast heter det att det blir en resurs i gruppen men alla vet ju att det är för ett specifikt barn.

I skollagen står det att:

2 b kap. Förskoleklassen

Särskilt stöd skall ges till barn som behöver det. Lag (1997:1212).



Hoppas att rektorn tar dina önskemål på största allvar och inte skyller på ekonomin, då jag vet att just denna kommunen har ekonomi för detta. De flesta skolområden i kommunen går nämligen plus...

Lycka till!



2010-11-22 @ 14:25:21
Postat av: Caroline

Hoppas att mötet gick bra idag.

Tyvärr är jag inte så insatt i hur detta fungerar. MEn det låter ju knepigt om rektorn kan fatta ett beslut osm inte går att överklaga tycker jag.

Hoppas du fick ordning på många frågetecken idag.



Ha en fortsatt trevlig dag!

2010-11-22 @ 15:01:08
URL: http://barbaskon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0